Stołówka szkolna

Menu dla ZS nr 5 w Rybniku

Dzień tyg. Zupa   Drugie danie   Deser
Poniedziałek

2-10

Jarzynowa  1 300ml Łazanki 1 250g Owoce
Wtorek

3-10

Pieczarkowa  1 300ml Bogracz z kluseczkami 1 100g

 

Prince polo 1,7
Środa

4-10

Rosół z makaronem 1 300ml Kotlet mielony, ziemniaki, surówka 1.3 100g Sok owocowy
Czwartek

5-10

Marchewkowa  1 300ml Potrawka chińska z ryżem 100g Galaretka
Piątek

6-10

Fasolowa   1 300ml Ryba, ziemniaki, surówka 1,3,7 100g Owoce

Do obiadu podawane są owoce sezonowe. Jadłospis przygotował Don Pedro Catering zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 24 czerwca 2015 roku i po zmianie z dnia 26 lipca 2016.