Stołówka szkolna

Menu dla ZS nr 5 w Rybniku

Dzień tyg. Zupa   Drugie danie   Deser
Poniedziałek

1-3

jarzynowa 1,7 300ml Spaghetti bolognese 1,3,7 300g  owoce
Wtorek

2-3

Rosół z makaronem 1,7 300ml Kotlet Drobiowy, ziemniaki, surówka 1 300g Batonik 7
Środa

3-3

Żurek 1,3,7 300ml Gulasz, kasza, ogórki kiszone  1 250g owoce
Czwartek

4-3

Fasolowa 1,7 300ml Pieczeń, kluski, buraczki 1,3,7 300g Galaretka
Piątek

5-3

Pomidorowa

1,7

300ml Ryba, Risotto z warzywami 1,3 100g

200g

100g

owoce

Jadłospis przygotował Don Pedro Catering zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 24 czerwca 2015 roku i po zmianie z dnia 26 lipca 2016.Do obiadu podawane są owoce sezonowe.