Dzień tyg. | Zupa | Drugie danie | Deser | ||
Poniedziałek
22-4 |
Jarzynowa 1,9 | 250ml | Łazanki 1,3,7 | 250g | Sok owocowy |
Wtorek
23-4 |
Fasolowa 1,9 | 250ml | Potrawka z kurczakiem z ryżem 1,3 | 100g
|
Owoce |
Środa
24-4 |
Ogórkowa 1,9 | 250ml | Udka z kurczka, ziemniaki, surówka | 100g | Galaretka |
Czwartek
25-4 |
Rosół z makaronem 1,9 | 250ml | Kotlet mielony, ziemniaki, surówka | 100g | Owoce |
Piątek
26-4 |
Kalafiorowa 1 | 250ml | Jajko sos musztardowy, puree ziemniaczane 1 | 100g | Prince polo 1,7 |
Do obiadu podawane są owoce sezonowe. Jadłospis przygotował Don Pedro Catering zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 24 czerwca 2015 roku i po zmianie z dnia 26 lipca 2016.
Numery alergenów występujących w posiłkach:
- Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
- Skorupiaki i produkty pochodne.
- Jaja i produkty pochodne.
- Ryby i produkty pochodne.
- Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
- Soja i produkty pochodne.
- Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
- Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
- Seler i produkty pochodne.
- Gorczyca i produkty pochodne.
- Nasiona sezamu i produkty pochodne.
- Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
- Łubin i produkty pochodne.
- Mięczaki i produkty pochodne.