Stołówka szkolna

Menu dla ZS nr 5 w Rybniku

Dzień tyg. Zupa   Drugie danie   Deser
Poniedziałek

26-10

Rosół z makaronem 1 300ml Udka z kurczaka, kasza, surówka 100g

150g

80g

owoce
Wtorek

27-10

Minestrone 1 300ml Pieczeń, ziemniaki, surówka 100g

150g

80g

Jogurt 7
Środa

28-10

Pieczarkowa

1,7

300ml Klopsy, ryż, warzywa gotowana, sos 1,3 100g

150g

80g

Sok owocowy
Czwartek

29-10

Warzywna 1 300ml Kotlet wp, ziemniaki, surówka 1,3,7 100g

150g

80g

owoce
Piątek

30-10

0górkowa

1,7

300ml Ryba, risotto z warzywami 1,3 100g

200g

Woda z cytryną

 

Jadłospis przygotował Don Pedro Catering zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 24 czerwca 2015 roku i po zmianie z dnia 26 lipca 2016.Do obiadu podawane są owoce sezonowe.