Stołówka szkolna

Menu dla ZS nr 5 w Rybniku

Dzień tyg. Zupa   Drugie danie   Deser
Poniedziałek

 

Jarzynowa 1 300ml Klopsy , ziemniaki surówka 1 300g Sok owocowy
Wtorek

 

Rosół z makaronem 1,3 300ml Gulasz, kasza, ogórek kiszony 1 100g

100g

 

Galaretka
Środa

 

Kalafiorowa1,7 300ml Pieczeń, ziemniaki, surówka 1,3 300g Owoce
Czwartek

 

Fasolowa 1,7 300ml Strogonof z indyka
z ryżem 1,7
  Prince polo 1,7
Piątek

 

Ogórkowa 1,7 300ml Jajka, sos musztardowy, ziemniaki, sałata 1,3,7   Owoce

Jadłospis przygotował Don Pedro Catering zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 24 czerwca 2015 roku i po zmianie z dnia 26 lipca 2016.Do obiadu podawane są owoce sezonowe.