Stołówka szkolna

Menu dla ZS nr 5 w Rybniku

Dzień tyg. Zupa   Drugie danie   Deser
Poniedziałek

5-12

Dyniowa  1,7 250ml Carbonara 1,3,7  

250g

Owoce
Wtorek

6-12

Krem z białych warzyw 1,7 250ml Gulasz,kasza, ogórek kiszony 1 250g Niespodzianka!!
Środa

7-10

Rosół z makaronem  1 250ml Kotlet schabowy, ziemniaki, surówka 1,3 100g Owoce
Czwartek

8-12

Barszcz Ukraiński 1 250ml Pulpety w sosie, ziemniaki, surówka 1,3 100g Sok owocowy
Piątek

9-12

Brokułowa  1,7 250ml Ryba, risotto z warzywami 1,3 100g Galaretka

Do obiadu podawane są owoce sezonowe. Jadłospis przygotował Don Pedro Catering zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 24 czerwca 2015 roku i po zmianie z dnia 26 lipca 2016.