Stołówka szkolna

Dzień tyg. Zupa   Drugie danie   Deser
Poniedziałek

22-4

Jarzynowa 1,9 250ml Łazanki 1,3,7 250g Sok owocowy
Wtorek

23-4

Fasolowa  1,9 250ml Potrawka z kurczakiem z ryżem 1,3 100g

 

Owoce
Środa

24-4

Ogórkowa 1,9 250ml Udka z kurczka, ziemniaki, surówka 100g Galaretka
Czwartek

25-4

Rosół z makaronem  1,9 250ml Kotlet mielony, ziemniaki, surówka 100g Owoce
Piątek

26-4

Kalafiorowa 1 250ml Jajko sos musztardowy, puree ziemniaczane 1 100g Prince polo 1,7

Do obiadu podawane są owoce sezonowe. Jadłospis przygotował Don Pedro Catering zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 24 czerwca 2015 roku i po zmianie z dnia 26 lipca 2016.   

       

Numery alergenów występujących w posiłkach:

  1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
  2. Skorupiaki i produkty pochodne.
  3. Jaja i produkty pochodne.
  4. Ryby i produkty pochodne.
  5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
  6. Soja i produkty pochodne.
  7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
  8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
  9. Seler i produkty pochodne.
  10. Gorczyca i produkty pochodne.
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
  12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
  13. Łubin i produkty pochodne.
  14. Mięczaki i produkty pochodne.