Stołówka szkolna

Menu dla ZS nr 5 w Rybniku

Dzień tyg. Zupa   Drugie danie   Deser
Poniedziałek

 

Jarzynowa 1 300ml Spaghetti bolognese 1 300g kompot
Wtorek

 

Rosół z makaronem 1,3 300ml Kotlet schabowy, ziemniaki, surówka 1,3 100g

100g

 

owoce
Środa

 

Pieczarkowa 1,7 300ml Gulasz, kasza, ogórek kiszony 1 300g Prince polo 1,7
Czwartek

 

Fasolowa 1,7 300ml Strogonof z kurczaka z ryżem 1,7   Sok owocowy
Piątek

 

Ogórkowa 1,7 300ml Placki rybne, ziemniaki, sałata 1,3,7   owoce

Jadłospis przygotował Don Pedro Catering zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 24 czerwca 2015 roku i po zmianie z dnia 26 lipca 2016.Do obiadu podawane są owoce sezonowe.