Stołówka szkolna

Dzień tyg. Zupa   Drugie danie   Deser
Poniedziałek

4-3

Krem z białych  warzyw 1 300ml Fasola po bretońsku 1 250g Sok owocowy
Wtorek

5-3

Żurek  1,3,7 300ml Strogonoff  z ryżem 1 100g

 

Owoce
Środa

6-3

Brokułowa  1 300ml Kotlet drobiowy , ziemniaki, surówka 1.3 100g Prince polo 1,7
Czwartek

7-3

Jarzynowa  1 300ml Klopsy z sosem, kasza, surówka 1 100g Owoce
Piątek

8-3

Minestrone  1 300ml Ryba, ziemniaki, surówka1,3 100g Galaretka

Do obiadu podawane są owoce sezonowe. Jadłospis przygotował Don Pedro Catering zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 24 czerwca 2015 roku i po zmianie z dnia 26 lipca 2016.   

       

Numery alergenów występujących w posiłkach:

  1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
  2. Skorupiaki i produkty pochodne.
  3. Jaja i produkty pochodne.
  4. Ryby i produkty pochodne.
  5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
  6. Soja i produkty pochodne.
  7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
  8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
  9. Seler i produkty pochodne.
  10. Gorczyca i produkty pochodne.
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
  12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
  13. Łubin i produkty pochodne.
  14. Mięczaki i produkty pochodne.